Ik ben Astrid Berkhout, verloskundige sinds 1990 en moeder van twee dochters.

Ik ben begonnen als coach en EigenKracht –trainer binnen de verloskunde omdat ik merk dat er steeds meer vrouwen zijn die niet vol vertrouwen zwanger zijn en bevallen, maar in spanning hun zwangerschap doorstaan en de bevalling als een grote bron van angst beleven. Ook zijn er steeds meer vrouwen die de geboorte van hun kind als traumatisch ervaren en hier ook op de langere termijn last van houden.

Binnen de reguliere spreekuurtijd bij de verloskundige of gynaecoloog van 15 minuten per client is het niet mogelijk deze vrouwen goed te begeleiden.  Als verloskundige vroeg ik ze dan vaak om aan het eind van het spreekuur langs te komen voor een wat langer gesprek omdat ik niet zo goed wist naar wie ik ze anders toe kon sturen en ze echt extra aandacht verdienden. En eigenlijk wilde ik ze ook niet naar iemand anders toesturen. Omdat dit soort coachinggesprekken voor mij altijd de “toef op de taart” zijn. Ontzettend zinvol en prachtig om te zien hoe er toch vertrouwen kan groeien.

Daarom ben ik mijzelf gaan verdiepen in coaching technieken en verwerken van traumatische bevallingen dmv EMDR. Ik heb er ontzettend veel van geleerd, niet in het minst over mijzelf en mijn eigen goede en minder goede eigenschappen, overtuigingen en wat al niet meer.

Van hieruit is een echt bedrijf geboren, omdat dit is wat ik wil doen. Vrouwen coachen/ trainen in een heel belangrijke periode van hun leven. Om je weer goed en krachtig te voelen wanneer je dit gevoel (tijdelijk) bent kwijtgeraakt.

Ik ben er voor iedereen die EigenKracht-training kan gebruiken. Ook na de bevalling als de roze wolk een donderwolk blijkt te zijn. Als bevallingsverwerkingspecialist kan ik je terzijde staan.

Als we er samen niet uitkomen, heb ik een samenwerkingsverband met Ingeborg Timmerman, psycholoog/ psychotherapeut en sexuoloog. Zij is er voor de problematiek die verder gaat dan de verloskunde alleen.

Astrid Berkhout